Jaskan logo
Orvokki ja Jaakko Harjuvaara
Koulut ja
työura
Sota
lapset
Puheet, kirjat
haastattelut
SUKU
kuvia/sanoja
Taivaan
kotiin
LAPSET Luonto
ilmasto
Järvenpää
historiaa
Harrastukset
reseptit
Puheita Koulut ja
työura
MUKISARJA LASTENLAPSISTA -  SEKÄ OOTO JA JASKA


mukisarja

Idea mukeista lähti liikkeelle, kun sain isoisänpäivänä Einon mukin, jonka sai tilata luokkakuvan lisäksi. Nyt muuten tuo einon mukin kuva on muuttunut hieman laikulliseksi ja merkillistä on, että se muutos on tapahtunut lasituksen alla. Alunperin Einon ja Eemilin kuvat olivat hyvin samantasoisia teknisesti.
Eemilin mukin tilasin, kun netissä Vistaprint (Espanjassa) mainosti 'ilmaista' mukitarjousta. Tiesin, ettei se ole ilmainen tietenkään, mutta halusin nähdä missä vaiheessa ja miten ne sujauttavat sen maksun mukista laskuun. Täytin varauskaavakkeen ja liitin kuvan siihen ja kaikki näytti nollaa kuluissa  paitsi tietysti postimaksu. Painoin viimeistä 'vahvista tilaus' nappia ja samalla näin, että sinne vilahti 'kuvankäsittelymaksu' tms. ennen postimaksua :) ja näin se sitten lakkasi olemasta ilmainen.
Nikon ja Nepen mukit tilasin Ificolorilta Suomesta ja ne tulivat varsin nopeasti ja kuvien laatu oli myös hyvä.

Nyt aina aamulla katson, että kenen kanssa tänä aamuna juon aamukahvini ja otan sen mukin tiskikaapista, mukavaa eikä tunnu yksinäiseltä juoda aamukahviaan - tai päiväkahvia, tai juoda iltakahvia tietokoneen vierellä, kunhan ei tönäise mukia hyllyltä niinkuin kerran. Samalla muistan rukouksissani teitä...

 * * *
Kun oli olemassa Einon ja Eemilin mukit, niin ajattelin, että teetän teille myös mukin Ootosta ja Jaskasta. Valitsin kuvat ja tein Eiricolorilla kaksipuolisen mukin. Sitä kukkaseppelekuvaa joutui käsittelemään kuvankäsittelyssä ja yllätykseksi se tuli kovin punaisena, paljon punaisempana kuin oli näytöllä - siihen mukin kylkeen. Sen sijaan se toinen kuva, joka Sana-lehdessä haastattelun kuvituksena, tuli hyvin normaalina ja sen pidän atk-huoneen isomman koneen näytön taustakuvana.
Nuo kukkaseppeleet saimme 1990-luvun alkupuolella perheleirin alkaessa Valkealan opistolla Raili ja Jouni Viitaselta.

Ooton ja Jaskan muki

On siis meitä muitakin 'kuuluisia' aviopareja (44v), eikä vain Victoria ja Daniel tai William ja Kate! ;)


* * *

Paluu kuvien ja sanojen sivulle

* * *

Viimeisin päivitys 10.10.2023